onsdag 30 januari 2013

Stora beslut :)

Oj, oj, hur ska jag kunna välja. Jag ska ändra mina arbetsuppgifter på jobbet en liten smula och behöver nu en laptop och en mobil i jobbet. Innan har jag mest suttit still på mitt kontor och inte behövt dem. Igår skulle jag till och beställa dessa från vår IT-support men jösses vilket beslutångest det kan ge.
Min egna mobil är en HTC som jag gillar skarpt. Visst börjar den bli lite risig men den är ju hela 2 år gammal, så det ska ju tydligen vara så då. På jobbet säger de att HTC är skit så de har tagit bort det märket ur sortimentet. Så nu ska jag välja mellan olika Samsung eller  olika Iphone. Visst är jag lite sugen på att testa Iphone men samtidigt säger de att den inte är lika bra att prata i som Samsung. Det är ju prata jag ska göra så då borde ju valet på Samsung vara givet men jag kanske är lite fåfäng med :)
När det gäller laptopen så har jag bara ett krav och det är att den inte får vara för klumpig och tjock. Har sett en del kollegor som har en och de har varit så tjocka (datorerna alltså).

Så ni märker vilket stort i-landsproblem jag ska brottas med idag, tror jag väljer dess två.

måndag 28 januari 2013

Skön reklam

Har ni sett en av försvarsmaktens senaste reklamer. Visst är den skön.


Måndag morgon

Som jag skrivit tidigare så gillar jag måndagar. Jag gillar våra rutiner. Vi har haft en riktigt skön helg med en liten madame som varit på toppenhumör hela helgen. Riktigt sprallig och skön. Vi var på biblioteket i Örebro, storhandlade mat (vilket hon älskar) och bara myst hela helgen. Försökte återigen oss på det där med pulka men tji fick vi. Inte ens sparken dög denna gång. Nu ville hon bara sitta i vagnen.

 I slutet av förrförra veckan fick Jonas feber som höll i sig till i tisdags. Samtidigt fick han så himla ont i munnen. Tandköttet var rött och såg inflammerat ut. Tandläkarna trodde det var för att han borstar tänderna för hårt, vilket han gör :) Det gav sig efter några dagar men som om inte det var nog så fick också ont i en tand på sidan i munnen. Det visade sig bero på att en liten matsmula hade letat sig in under tandköttet och bråkade. In till tandläkaren igen för en sköljning. Den lilla smulan orsakade att han inte kan bita ihop ordentligt och inte öppna munnen så mycket heller. Han har inte turen på sin sida just nu. Efter påbörjad pencillinkur så börjar det ge sig lite nu men det är mest flytande föda som gäller.

tisdag 22 januari 2013

Så tänkvärt!

Läste detta för en liten stund sen och det gav mig en tankeställare. Klok liten flicka!

http://petrakrantzlindgren.se/2013/01/14/skulle-du-vilja-bli-utskalld-infor-alla-dina-vuxenkompisar-halsning-till-alla-froknar-fran-attaarig-flicka/

/Malin

Det där med almenacka

Något jag kan längta efter på hösten är att få köpa ny kalender till nästa år. Det är ett stort projekt för jag är ganska kräsen. Den ska ju ändå vara med mig i ett år och hålla ordning på mig. Jag hade tänkt att jag skulle skaffa mig en från personligalmenacka.se för nu har de fått storlekar och lite annat som passar mig bättre. Hade nästan bestämt färg och utseende när jag insåg att det här kommer bli jobbigt. Jag använder allt mer kalendern i outlook på jobbet och det finns inget värre än att ha två almenackor, som gjort att bli fel.
Så nu har jag istället valt att bara använda cyber-kalendern och har synkat den med min vanliga kalender i telefonen. Har bestämt att det ska funka jättebra.

Men visst 17 kommer jag sakna detta

Bild lånad från personligalmenacka.se

måndag 21 januari 2013

Älskade vinter

Jag gillar verkligen vintern (när det får vara riktig vinter). Det blev ju lite snopet efter jul när det blev brunt och slaskigt igen men Kung Vinter bestämde sig för att ta över makten igen och nu är det gnistrande vitt ute.

Vi försöker få Ester att gilla att åka pulka men utan resultat. Däremot är sparken en given favorit. Vi har den härliga turen att de varken saltar eller sandar gatorna i det lilla samhället där jag bor i så vi kan åka spark. Dessutom så har vår gata en sluttning så även jag kan njuta av åkandet när vi svischar nerför. Helt underbart.

Ibland måste även Kanin få åka själv

Glest mellan inläggen

Det kan man verkligen säga att det är. Dels har det ju varit så tråkigt när det inte går att lägga upp bilder enkelt och jag kan inte ha Google chrome på denna datorn. Dels (vilket är den största faktorn) har jag så otroligt mycket att göra på jobbet. Dagarna räcker inte till och det sista jag vill göra när jag kommer hem är att sätta mig vid datorn (sitter ju där 8 timmar på jobbet) eller prata i telefon. Orkar verkligen inte det. När Ester har somnat sätter jag mig i soffan och stickar. Håller på med en lila-randig tröja till Ester, bloggade om den här. Det går inte fort men nu har raglanärmarna trätts på samma stickor som själva tröjan så det börjar närma sig ett slut. Jag stickar kanske i 30 minuter sen är det nästan så att jag somnar stickandes och sittandes.

Nä, nu är det dags att ta tag i måndagen. Tur att jag gillar måndagar.

Källa okänd

tisdag 8 januari 2013

Mysdag med familjen

Igår var förskolan stängd och både Jonas och jag tog semester. Eftersom vi varit borta i stort sett hela julledigheten så tyckte vi det skulle vara mysigt att bara vara vi tre hemma. Vi började med att åka till stan för att köpa en vindfleece till Ester, den gamla satt halvvägs upp på magen. Därefter tog vi en fika på Java. Lilla madame älskar att gå på kafé och hennes fika bestod av grädde och clementiner :)

Efter stan åkte vi hem och hade en skön mysdag med lek och stoj hela dagen. Det är så skönt att både Jonas och jag har så flexibla arbeten att vi kan göra så här ibland.

2013 = börja andas

God fortsättning på er!
Här har vi äntligen landat i vardagen igen. Vår ledighet har varit väl behövd. Hösten har varit väldigt intensiv i vår familj. Jag vet att det bara är ett i-landsproblem men ändå. Först började det ju med att Jonas ramlade ner från taket i början av september och har varit sjukskriven nästan hela hösten. Han fick operera en skål i höften som hade krossats i fallet och låg på sjukhus i 2 veckor. Detta gjorde ju att hösten blev lite annorlunda.
Jag jobbade 90% men knasig som jag är så vill jag ändå ta på mig massa roliga projekt så det har varit en otroligt stressig höst på jobbet samtidigt som jag har hämtat Ester varje dag på dagis (eftersom Jonas inte körde gå/lyfta/köra bil mm) vilket har gjort att jag aldrig har kunnat jobba över. Skapar en viss stress.
När vi väl blev jullediga så börjar Jonas med att få magsjuka helgen precis innan jul. På julafton börjar jag känna mig konstig och på eftermiddagen är jag som ligger i magsjuka istället. Som tur var så var det en kort historia och jag mådde bättre på juldagen.

Från annandagen fram till nyårsafton har vi varit hos Jonas föräldrar utanför Skara och bara haft det skönt. De visade sig att det fanns en gammal växasäng från slutet av 1800-talet som nu har blivit Esters tur att ha så den har vi förvandlat från mörk brun till vit. Blev jättefin.

Efter ledigheten känner vi oss nu utvilade och ser fram emot den härliga vardagen igen. En vår full med projekt som kom av sig i höstas.

Nedan ser ni en liten sammanfattning av vår jul. Självklart handlar det mycket om Ester men jag och svärmor hann med ett litet besök i en garn- och handarbetsaffär mitt ute i skogen utanför Skara som hade mycket roliga saker. Kommer definitivt åka dit igen.