måndag 28 november 2011

3:dje gången gillt

Jag försöker vara kreativ mitt i min brist på sömn. Som jag skrivit innan så håller jag på med en födelsedagspresent som jag bestämde mig att göra om precis när den var klar. Nu har jag stickat 2/3-delar igen och då ser jag en sak på rad 6 som stör mig. Jag klarar inte av att ge bort den när blir så så nu har jag repat upp hela igen och ska börja om på nytt. Tur att jag tycker om att sticka, men det kommer dröja ännu längre innan ni får se.
I helgen har jag hjälpt min mormor på en julmarknad som hon brukar stå på. Tyvärr kan jag inte visa några bilder därifrån för de vara ganska mörkt därinne i lagårn och bilderna blev inget bra. Det var kul att vara med och jag fick sålt alla mina grejer. Det var inte så mycket men 19 burkar äppelchutney och ca 15 påsar med kolakakor. Så jag är nöjd.

Denna vecka ska jag bara ägna åt att busa med Ester. Hon är lite mammig just nu men ändå så himla rolig. En riktig pajas.

/Malin

måndag 21 november 2011

Malin ägghjärna

Precis så känner jag mig nu för tiden. Vår lilla dam som nu har blivit 7 månader har lite problem på nätterna. Förmodligen drömmer hon och har svårt att komma in i riktig djupsömn så hon vaknar alltid mellan 30 minuter och 1 timme efter hon somnade och så håller vi på hela nätterna. Vår underbara BVC-sköterska säger att det är en fas hon går igenom och att det kommer att gå över. Synd bara att ingen kan säga när :) Vi har hållt på i 2 veckor nu och jösses vad trött jag är. Det roliga med Ester är att verkar inte bekomma henne alls att hon vaknar hela nätterna. Hon är som vanligt världens gladaste på dagarna och sover inte mer än vanligt på dagarna så det gäller att gilla läget och underhålla henne, zzzzzzz!
När jag har en liten stund över så håller jag på med mina hemliga födelsedags- och julpaket. Jag blev inte helt nöjd med ett projekt så det repade jag upp när jag var klar och har snart gjort om hela. Nu mycket bättre tack vare en storlek mindre på stickorna. Annars tillbringar jag ganska mycket tid i köket och förbereder inför helgens julmarknad på Närebo i Lidköping. Det produceras äpplechutney för fullt och i veckan ska jag även baka kolakakor att sälja.

Så det är väl bäst att jag fortsätter med det.

Har ni tänkt på att årets stickbok tycks vara att sticka julkulor. Blev faktiskt lite sugen på det själv. Kanske något till julmarknaden om ett år :)

/malin

tisdag 8 november 2011

Hoppas på vinst

Jag såg denna utlottning hos Villa Björkenäs Backen och vill väldigt gärna vinna

Bild lånad av Villa Björkenäs Backen

Lovely weekend

Vilken härlig helg det blev med svärföräldrarna här. Vi gjorde inte så mycket, vara en sväng till stan och åt lunch gick omkring. Så mysigt. På fredagen kom min pappa med sambo hit och vi bjöd på middag och firade Jonas i efterskott och på lördagen kom Jonas syster med pojkvän hit på middag. Helgen var bara så härlig.

Sen kom vardagen och Ester har fått för sig att hon ska vakna varje halvtimme under natten. Det har pågått i 2 nätter nu och jag börjar känna av min sjukdom (Chrons) pga sömnbristen så jag hoppas att det ändrar sig snart igen.

Men jag njuter av den härliga helgen som var med en bild av vår underbara pajas (gungstolen fyndade jag för ett tag sen på blocket för 200 kr, ska bara piffas till lite)

Ester i sitt esse ihop med sin pappa

fredag 4 november 2011

Härliga helg

Nu har jag bestämt att det ska bli en underbar helg de närmsta dagarna. Svärföräldrarna kommer hit i helgen och det ska bli mysigt.
Så jag vill bara önska er andra en trevlig helg och se till att njuta av den.
/Malin

PS, jag är så avundsjuk på er alla som åker till syfestivalen DS


onsdag 2 november 2011

När allt annat krånglar

Tack grannen för din hjälp igår. Nu kan jag ta tag i mina projekt igen. Jobbigt när man kör fast.

Så gårdagen ägnade jag åt att baka bröd istället. Det är så himla kul och det blir ju så gott. Jag har bakat sen i somras (gjorde det mycket förr) och vi har inte köpt bröd sen dess. Känns bra.

Där vi bor finns de en kvarn som maler eget mjöl och vi brukar gå dit och köpa. Det är så mysigt. Denna gång blev det bl.a. ett mumsigt lingonbröd, Ninas goda limpor som jag hittade recept på kokaihop.se

 Jag är med i utlottning

Jag såg på Hildas hem att hon lottar ut sina härliga barntavlor. Självklart behöver Ester en i sitt rum :)

Bild lånad från Hildas hem

tisdag 1 november 2011

Jag och min amningshjärna

Vet inte vad som händer med mig men inget funkar just nu. Vad jag än tar mig för så blir det fel och jag tappar lusten. Det handlar mest om mina pysselprojekt. För ett tag sen sydde jag en gardinkappa till vårt ommålade sovrum och jag mätte jättenoga innan men visst 17 blev den för smal. Når knappt över fönsterfodren (vill tillägga att jag sytt många gardiner i mina dar och har aldrig varit med om detta). Jag har dessutom 2 hemliga stickprojekt på gång som jag inte kan blogga om (julklapp och födelsedagspresent) där jag inte vet vad som hänt. Så nu har jag skickat ett sms till min underbara granne och bett om hjälp och hoppas att hon förstår sig på´t.

Så just nu känner jag mig som bilden nedan. Jag vill så mycket, men det stannar liksom inom mig och kommer aldrig ut från tankeverkstan. Det kanske är därför som mina projekt som ändå påbörjas blir kaos. Det är för mycket i huvudet på mig. Jag får nog låna professor Dumbledores minnessåll.


Utlottning hos Trivsamma förändingar

Dessa mysiga ljuslyktor vill jag gärna vinna hos Trivsamma förändringar