fredag 26 augusti 2011

Helgtripp

Idag åker vi till mina svärföräldrar för att njuta av deras ompysslande i helgen. Det är så skönt att vara där för det är så härligt lagom. Då menar jag att det ska inte hittas på saker hela tiden utan jag känner att jag kan med att sätta mig och läsa bok en stund eller ta fram sticket en stund utan att känna mig otrevlig. Just nu läser jag "Sista kulan sparar jag åt grannen" av Fausta Marianovic. En intressant bok då jag känner att jag aldrig satt mig in i kriget i forna Jugoslavien, så denna biografi kan jag varmt rekommendera. Fast självklart får man inte glömma att det är en tolkning från en person.

Dagens boktips!
Trevlig helg!
Malin

torsdag 25 augusti 2011

Fredagmys

Jippi, i morgon är det fredag. Innan Ester kom och jag arbetade så var fredagar den bästa dagen på vecka (och det är det fortfarande). Inte för att jag skulle vara ledig på helgen utan för att det bara är en underbar kväll.  Jag kommer hem från jobbet hoppar in i duschen och på med härliga soffkläder. I vårt hem blir det tacos i stort sett varje fredag. Ja ja, jag vet att vi har dålig fantasi men vi älskar det verkligen. Eller ja, vi gillar all mexikansk mat (på det västerländska sättet, eftersom vi aldrig varit i Mexico eller fått smakat det på det riktiga sättet).
Förra veckan blev jag påmind om hur svenskt det är med tacos. Varje mataffär, och då menar jag verkligen alla (ICA, Coop, Lidl, Willys osv) hade stor tacoskampanj i sina reklamblad. Det måste väl vara ett tecken på att sommaren är över och att alla svenskar ska återgå till sina så kallade vardagsliv :)
Just det ja, tillsammans med tacosprodukterna så hade annonserna även mycket till kräftskivan. Vilken tur att jag har en bror som är fiskehandlare i Göttlaborg så vi har fått en leverans på goda havskräftor som nu väntar på oss i frysen. Mums! Fast i vårt hem så är det Jonas som är besatt av skaldjur, jag njuter mer av några stycken.

Så vi har mycket gott som väntar oss.

Mums!

/Malin

onsdag 24 augusti 2011

Underbar helg

Nu i helgen har vi haft dop för vår lilla Ester. Det blev en underbar helg. Blivande gudmor, min mor och min styvfar dök upp redan i fredags så de har hjälpt till hela helgen med alla förberedelser. Vi hade dopet här i Ekeby kyrka igår och det allt var bara jättemysigt. Anna sjöng "Av längtan till dig" så vackert så jag hade allt lite tårar i ögonen. Efter dopet var här hemma hos oss och åt lite mat. Totalt var vi 27 personer och det kändes inte ens trångt. Kul att få använda sitt lilla hus. Nu har jag försökt lägga in bild från dopet hela dagen, men det går inte, så irriterande.

När det gäller pyssel så har lusten kommit tillbaka och gör faktiskt klart en tröjorna som jag har bloggat om förut. Känns riktigt bra.

/Malin
tisdag 16 augusti 2011

Fundering

När jag är ute å går i samhället där jag bor har jag lagt märke till en inredningsdetalj som förvånar mig lite. Jag vet att många sätter upp ord eller bokstäver på väggar med mera men jag har sett att i tre olika hus har man satt upp ord/bokstäver i fönstret vända utåtså att den som går förbi kan läsa det på rätt håll. Självklart får var och en göra som den vill men jag har aldrig förstått det här med att "pynta" för grannar och förbipasserande. Jag vill inreda mitt hem och min trädgård för mig och min familjs skull och inte för någon annan.

Så tycker jag!

måndag 15 augusti 2011

Härliga höst

Jag tillhör den skaran som älskar hösten (njuter i och för sig av alla årstider) men det är något speciellt nu. Det blir mörkare på kvällen och allt blir bara mysigare här hemma. Nu kan vi tända ljus och njuta av allt. Sommaren är oxå helt underbar men den var lite annorlunda i år då den även ska passa Ester. Sommaren har dock bara bestått av snabba kik här på datorn så därför beslutade  jag att inte skriva här på ett tag. Det blir inte samma sak när Jonas är ledig, då tar man sig inte den tiden att sitta här och skriva inlägg.
Vår sommar har varit helt underbar, vi har varit mycket hemma och njutit av första sommaren i hus. Det har ju självklart inneburit en del arbete här hemma men de har Jonas mest pysslat med och jag har gosat med Ester :) Självklart hann vi med en liten semestertripp på tolv dagar. Vi gjorde det enkelt för oss och spenderade en vecka hos Jonas föräldrar i Ardala och resten hos min familj i Onsala. Därifrån gjorde vi utflykter. Så härligt var det. En dag var vi på Bräutigams i Fjärås och åt deras hemmagjorda glass, vilken god glass.

Nu är jag som sagt tillbaka i vardagen och ska skriva här oftare. Mina projekt just nu är att få till gardiner till alla rum. Det är några rum som inga haft och nu till helgen ska vi ha dop och gäster här och då vill vi ju ha det fint. Ett av rummen är Esters rum så det är ju extra roligt. Bilder kommer när det är klart.

Kram M