onsdag 29 juni 2011

Drömstart

God morgon.
Idag ville Ester sova till 11.10 och det är jag tacksam över. Inte för att jag gillar att sova så länge men jag har haft problem med min mage ett tag och det beror förmodligen på att jag har sömnbrist. Jag har Chrons sjukdom och då är det viktigt med sömn.
Som vanligt möts jag av ett underbart leende när hon vaknar och då ligger vi alltid och pratar en stund. Det är fascinerande vad en liten tjej på 10 veckor kan prata.
Sen kom den riktigt morgonlyxen. Till mina flingor till frukost hade jag jordgubbar från den egna trädgården. Helt underbart. Jag kräver inte mer än så för att vara lycklig.

Vilket härligt väder det är ute just nu. Igår klippte jag gräset i värmen och det var så skönt. Svettigt som 17 men eftersom jag inte kan komma igång och träna förrän i augusti så var det skönt att få svettas loss lite. Dessutom märkte jag att jag använder magen när jag klipper gräset för jag har fått träningsvärk. Mer gräsklippning kommer det att blir för min del :)

Nu ska jag och Ester njuta av det fina vädret.


tisdag 28 juni 2011

Sniglarna - Malin 1-0

Jag lär mig mycket sen vi köpte hus i höstas. Jag har ju tidigare hört om alla dessa mördarsniglar som äter upp odlingarna men inte upplevt det själv. Förrän nu. Jag fick några pallkragar av min pappa där jag odlade lite plocksallad, rädisor och koriander (det sista för vi älskar mexikansk mat). Efter bara några dagar så blev jag så glad för det började komma upp.

Några veckor senare så hade vi ett himlans åskoväder härså jag var inte ut och kollade på odlingarna och när jag väl kom ut dagen därpå så var det totalt rensat. Inte ett spår kvar av salladen och koriandern. Först trodde jag att det var ovädret men då borde jag sett några spår.

På fredag går Jonas på semester och vi ska ha 6 veckor tillsammans, underbart. Då ska jag ta tag i mina odlingar igen, tur att sallad kommer upp fort. Nu ska jag även skydda dem från odjuren, jag ska allt besegra dem. Kanske inte i år men kanske nästa år så har jag det så här fint hos mig.

Bilden är lånad härNu ska jag njuta lite av det fina vädret och äta lite jordgubbar från egna plantor. Mums!

/Malin

måndag 27 juni 2011

Leila bakar i Frankrike


Idag kollade jag på första avsnittet av Leila bakar i Frankrike. Vilket mysigt program. Till och med jag som är helt vilse i köket vill ställa mig där och försöka få till hennes recept.

/Malin

Jag skäms

Sist jag skrev ett inlägg var jag så peppad att göra klart några av mina projekt. Inte har jag gjort det inte, utan har istället påbörjat ett till. Här nedan ser ni alla projekt jag sysslat med just nu.


Fast först ska jag visa ett litet projekt som faktiskt blev klart. Det tog kort tid att göra och jag gav det till min kusin Karin och hennes Anders när de gifte sig för några veckor sen. Jag hittade mönstret på medlemsidan hos Yll o Tyll 
Kärleksvante

 Men som sagt, lite annat har jag gjort men jag tröttnar som vanligt när det bara är någon liten detalj kvar att göra. Se här:
Här ska jag bara bestämma vilken färg jag ska ha på den virkade kanten runtom
 knapphål, knappar och sy ihop ärmsömmarna som fattas

Ärmsömmarna och knapp & knapphål upptill saknas här
Citronen ska bara blötas och spännas så är den klar
På min rundstickade halsduk ska jag bara fästa trådarna och hitta på något kul i över- och underkant


Som jag skrev i början av inlägget så påbörjade jag även något nytt och det ska bli en mobil till Esters barnvagn och jag hittade idé och mönster hos kungen & majkis och jag har nu gjort 3 kroppar.


 

onsdag 1 juni 2011

Att slutföra projekt

Jag är nog sämst i världen på att slutföra ett projekt. Inte i arbetslivet men i pyssellivet. Det enda gångerna som jag gör klart något är när det är en beställning annars är jag helt kass på det. Saken är den att jag tycker att det är själva skapandet som är roligt, det tappar lite av värde hos mig när det är klart. Det låter nog lite konstigt för jag borde ju vara stolt som tuppen att jag klarat av att göra något och vilja visa upp det för alla. Inte jag inte, det kan vara några knapphål som ska stickas eller bara någon sömn som ska sys ihop och inget händer. Så mitt mål nu är att inte påbörja nya saker förrän jag har gjort klart åtminstonde några. Jag har ju tre underbara tröjor till Ester som bara saknar någon lite detalj, jag har stickat en sjal (citron) som bara ska blötas och spännas ut (det finns nog ett finare namn för det). Så idag ska jag sticka knapphål och sen hoppas jag kunna visa en färdig tröja till er inom kort, helst i morgon.

//Malin