onsdag 26 januari 2011

Bilder

Nu har jag lånat en sladd av min kollega och tänkte lägga in lite bilder på de senaste alstren som jag gjort/gör. Då jag hela tiden blir avbruten med beställningar på handledsvärmare så är de två tröjorna nedan bara nästan klar respektive halvklar :)

Den blå ska bara sys ihop och sen ska jag virka på en kant, men det kan hända att jag väntar med tills jag vet vad det blir. Den röd/rosa får jag väl ge bort till någon annan bättre behövande om det blir en pojk :)

Nästa projekt som pågår hemma är att fixa i ordning ett av rummen. Från början såg det ut så här bortsett från att Jonas har slipat lite men det såg verkligen illa ut

och sen har det kommit upp renoveringspapp och nu när Jonas skulle börja måla med den vita färgen som vi köpt så ropade han in mig för han tyckte det såg så konstigt ut.


Inte ser det vitt ut när vi var och handlade färgen såg vi att de reade ut 4-litershinkar med vit färg. Det lustiga i kråksången är att varken jag, Jonas eller pappa som oxå var med kollade vilken färg det var utan vi tog för givet. Det som är ännu mer lustigt är att vi egentligen har tänkt att ha det grått med vita snickerier, men vi kunde inte bestämma nyans och skulle grunda med vitt så länge. Nu när Jonas har målat första gången så blir det så snyggt och i helgen ska han göra andra strykningen därefter kommer bilder på det.

Sen kommer vi till det allra bästa men jobbigaste. Nu på måndag ska de börja med vårt badrum och även bygga vår tvättstuga. Det ska bli så skönt men samtidigt jobbigt att vara utan dusch, men det är det värt. Duscha kan man ju göra lite var som helst :)

Nä nu ska jag sätta mig och sticka klart min beställning så att jag sen kan göra klart den röda tröjan.

Kram M

måndag 24 januari 2011

Jösses!

Jag hittade min kamera längst ner i en av alla påsar med garn :) men nu hittar jag inte sladden istället. Jag tror att det beror på att efter flytten har vi inte strukturerat oss klart än och när jag tycker att jag lagt något på ett bra ställe så tycker kanske inte Jonas det och då hittar han ett annat bra ställe. Skam dem som ger sig. Snart ska ni få lite egna bilder.

/M

fredag 21 januari 2011

Bildlös

Jag undrar så var min kamera är? Jag vet att den ligger hemma, men var? Det är inte lika kul att skriva inlägg om det inte blir några bilder. Jag har snart stickat klart 2 små tröjor till pyret inne i magen. Nu behöver jag bara lära mig min overlock så att jag kan sy några byxor till. Risk för frostskador annars :)
Tröjorna jag har stickat inte så avancerade. Jag gjorde det enkelt för mig och kollade vad jag hade för garner hemma och sökte på mönster på dem på garnstudio. Eftersom jag hade en hel del fabel hemma så blev det följande tröjor fast i andra färger.

Jag har ett litet dilemma, jag har en ytterdörr med ett fönster i som är ganska stort. Nu vill jag hitta på något för att minska insynen där och har funderat. Igår hade jag en stund efter lunch på jobbet som jag inte kände för att göra något och då satt och kollade genom lite bloggar som jag har på favoriter. På anetteshus.com hittade jag denna bild (tyvärr blev det via länk) och jag uppfattar det som att det är frostat. Frågan är om någon vet var jag kan hitta en bra schablon för något liknande? Måste nog googla runt lite efter det.
Återkommer med egna bilder när kameran behagar dyka upp igen.

/M

lördag 8 januari 2011

Härliga livet

Vissa dagar sitter man bara och njuter av livet. Idag är en sådan. Har inget speciellt planerat utan ska pyssla lite här hemma. Jag har stickat en halv tröja till den som sparkar runt i magen, men jag har ju gott om tid på mig att bli klar.
För ett tag sen så bestämde jag mig för att inte shoppa massa onödiga saker. Jag tänker inte införa shoppingförbud för jag tror inte på sådant. Då lockas jag bara mer. Däremot så ställer jag mig ganska ofta frågan om jag verkligen behöver detta just nu. När det gäller pyssel så jag har jag ju lådor av garn och tyg och har faktiskt börjat göra saker av dem istället. Det är faktiskt riktigt roligt. Sen mår jag så mycket bättre när jag ser att jag inte använt kortet på flera dagar.
Det är ju inte det att vi spenderar pengar, jösses, vi har ju börjat inhandla till renoveringen av vårt badrum, men det är ju andra pengar.
Så jag kan verkligen rekommendera alla att verkligen fundera på vad ni köper och fråga er om ni verkligen behöver det just nu, man mår så bra efteråt.

Hoppas att alla får en underbar helg.

Kram M

tisdag 4 januari 2011

Jobb jobb jobb

Varför kan inte jag liksom alla andra förstå i god tid att det kan vara skönt att vara lite ledig ibland? Varför tycker jag så mycket om att arbete? Inte vet jag. Jag har verkligen inte varit ledigt en enda extra dag under julhelgerna och känner att jag skulle behöva det. En statlig verksamhet kräver att det är bemannat så det är svårt att komma så här sent och vilja vara ledig för då har alla andra redan passat på, men jag har lyckats få ledigt i morgon onsdag och då ska jag verkligen bara njuta. Har inte bestämt om jag ska sticka, virka eller sy.


Hade tänkt att åka till Bra och begagnat för att köpa gamla lakan med spets för att sy om till gardiner. Vi har ett fruktansvärt rum i huset som de tidigare ägarna hade till sina små flickor. Säkert en dröm för dem men jag vill inte ha det så och vi kan inte prioritera att göra det rummet just nu, det kommer i vår. Så här såg det ut när annonsen låg ute


och nu vill jag sätta upp en gardin där och det funkar inte med så mycket annat än vitt :) Då kom jag på idén med att göra en hissgardin eller rullgardin av gamla lakan. Tyvärr bor den äldre generationen i min familj för långt bort och som vanligt vill jag fixa det nu :) Vill ju göra det nu.

Min kära sambo har satt mig på en pedistal nu när jag är gravid så jag får inte göra något alls. Det är jättesvårt för mig eftersom vi renoverar en hel del och jag får inte vara med och måla eller slipa eller nåt. Det är ju en av mina stora passioner, men det är väl dumt att chansa.

Jag hoppas att ni alla får ett underbart 2011!

/M