måndag 29 november 2010

BagarMalin

Jag tror att det är första gången i mitt liv som jag bakar lussebullar. Då räknas inte om jag gjorde det när jag var liten. Nu har jag iaf gjort min första plåt och de smakade helt fantastiskt. Däremot så behöver jag verkligen träna på designen lite. De ser ju inte kloka ut :)
Min underbara syster som är bagare/konditor är ju lite duktigare än mig och gör dessa fina konstverk, tyvärr kan jag inte få den på rätt hållHelgen i övrigt blev inte alls som jag tänkt mig. I fredags var i och för sig planerad och då var vi i Skövde på en konsert med VibaFemba. Fem skönsjungade män som även vet hur man får in det komiska i sitt framträdande. Mycket trevligt.
Lördagen skulle J spela tennis så jag åkte med honom till stan och gick till Bra & Begagnat med en kompis. Jösses vad folk det var där. Handlade bara 2 tomtar och när jag skulle betala så fick jag yrsel, hade glömt och ta med mig en frukt. Har inte riktigt vant mig vid att vara gravid än :) Så resten jag hade planerat verkade inte riktigt lika roligt då så jag åkte hem. Tänkte gått till Café Deed och sett vad min granne Anna visade för alster. Får ta det en annan gång.
Söndagen ville jag gå på julskyltningen och de olika marknaderna i stan men tappade lusten när jag tittade ut genom fönstret.

Bättre lycka nästa år!

måndag 22 november 2010

Äntligen!

Jag har ju fördelen att en av mina närmsta vänner jobbar på världens bästa (iaf Sveriges) tygaffär, Skroten. Så varje gång jag behöver lite tyg av något slag så ringer jag henne och ber att få prover uppskickade. En del har det bra.

Nu var det dags för köksgardiner till nya huset men denna gången bad jag min kära syster och mor om att ta en utflykt de 7 milen öster från Göteborg för att vara mina personliga shoppare :) Det krävdes inte mycket övertalning. Skroten, min familj och själva staden Göteborg är det jag saknar mest sen jag flyttade till Örebro.

Nu har jag äntligen fått tummen ur och sytt gardinerna som de bestämde åt mig, eller jag var med och bestämde då min syster tog kort med sin mobil och la in på facebook till mig :) Så här blev i alla fall resultatet, lite dålig bild men ni kan nog se ändå. Vi ska renovera hela köket om ca 1,5 år men innan dess kommer jag nog måla kaklet i någon annan färg än svart.


fredag 19 november 2010

Zinkhus!

Jag vill så gärna ha en liten stad av dessa hus så nu hoppas jag att vinna ett från Hemma hos Selma


Sy-festivalen

Oj oj, jag glömde ju att skriva att jag för första gången i mitt liv har varit på sy-festivalen. När jag bodde i Gbg-trakten så tänkte vi åka till Borås men det blev aldrig av. Vad kul det var, men så mycket folk (så klart). Det blev lite stuvbitar trikå, som jag ska träna på min overlock med. Det är så pinsamt att säga men jag fick en superfin overlock när jag fyllde år för alldeles för många år sen och pga omständigheter har jag aldrig kommit igång med den. Jag skäms!
Men nu när jag ska lära mig att sy i trikå till den som finns i magen så vet jag att jag kommer att älska det.


Sen var jag i avdelningen med massa pärlor mm och då blev jag bekant med embossing så jag var ju tvungen att köpa en sådan brännare när jag kom hem (såg att den vara billigare på Slöjd-detaljer än på mässan). Så nu är jag ägare av en sådan här:

Ska bli spännande och se vad det kan bli med den. Min plan är att dekorera ljus.

Återkommer med resultat!
/M

Friheten närmar sig

Snart börjar jag se ljuset i tunnel och komma i från alla handledsvärmare som jag får beställningar på hela tiden. Varför vill alla ha i stort sett likadana, snälla variera er lite. Sen får jag skylla mig själv lite med för jag har suttit och gjort ett gäng som min mormor ska sälja på Närebro julmarknad i Lidköping. Så det är inte alls synd om mig :)

Lite projekt har jag ändå gjort under de senaste månaderna här kan jag visa 3 olika.


Dels är det en klänning till världens sötaste lilla Nadja. Det enda som saknas på klänningen på denna bilden är en lilla kant vid ärmhålen. Det kan vara svårt att se men det är lite stråveck frampå.En variant av handledsvärmare som jag har gjort. Den lilla med limegrön kant blev riktigt fina.Vill ha!

Jag är med och tävlar om fina tyger från re-dizain


tänk så mycket fint det kan bli av detta.