tisdag 27 november 2012

1177

Oj, vilken vecka jag haft. Ester har varit sjuk och det är alltid krångligt första gången. Vi vet inte om det var magsjuka eller någon annat som bråkade med hennes mage. Den lilla stackaren åt knappt inget efter fredag lunch och fram till onsdag förra veckan. Hela måndagen satt vi och gav henne vätskeersättning var 5:e minut. Hon satt som en liten fastsydd koalabjörn på mig hela dagen. Helst ville hon att vi skulle stå vid köksfönstret och bara vara så att hon kunde titta ut. Gissa om jag hade ont i ryggen efter att ha burit omkring henne i 3 dagar.

Suddigt men så kände vi oss hela förra veckan
Jag måste verkligen ge en stor eloge till sjuksköterskorna på 1177. De har varit helt fantastiska. Dels så sa de åt oss på skarpen hur vi ska göra. Vi hade ju ingen aning, varken Jonas eller jag har haft magsjuka de senaste 15 åren och knappt ens feber. Men det bästa av allt var att de ringde upp oss efter några timmar och frågade hur det gick. Det gjorde de under hela måndagen och tisdagen. Det var så skönt att veta att vi hade dem hela tiden.

Självklart kommer allt gå lättare nästa gång hon blir sjuk, vilket är tur för denna veckan som varit har fått mig ur balans :)

onsdag 14 november 2012

Modern konst

Ester är verkligen inne i en intensiv men härlig tid. Det ploppar upp nya ord varje dag och jag förklarar massa saker för oss (som vi inte riktigt förstår) och vi kan verkligen sitta och prata. Det är så mysigt.

Dessutom är hon inne i en period där hon vill måla till och från. Som tur är målar hon mest på papper men det händer att testar lite nya underlag ibland, som vår fina skänk i köket (tur att det finns målarfärg) och det sista nytänket var att måla på min handled. När hon var klar sa hon att det är en katt, så då är det väl det då.

Var tvungen att göra den svartvit för att inte skrämma livet ur er :)

tisdag 13 november 2012

Motivationen kommer krypandes

Som jag skrivit om tidigare tappade jag nästan all lust för pyssel, sömnad och annat kul efter att jag fött Ester. Vet faktiskt inte varför egentligen. Ester har från födseln varit lätt att ha överallt. Hon har knappt aldrig varit sjuk och i det stora hela en mycket glad tjej. Det fanns så mycket som jag ville göra men hittade inte motivationen till det. Jag hade ju sett framför mig hur min föräldraledighet skulle förenas med skapande i olika slag och jag kan inte skylla på tidsbrist eller något annat utan det var bara motivation som inte infann sig.

Därför är det så skönt att känna att den är på väg tillbaka efter 1,5 år. Jag är inte redo att slänga mig på alla möjliga grejer men jag börjar i liten skala. Vad det blir för något får vi se. Är lite sugen på att göra lite julpynt. Återkommer!

/Malin

Ännu en kofta på gång

Oj, vilken intensiv vecka jag hade förra veckan. Inte privat men på jobbet. Hela huvudet kändes fullt med kaos och jag visste knappt inte var jag skulle börja. Mitt problem är ju min sjukdom (Chrons) som trivs med att ställa till det för mig när det blir för mycket. Så förra veckan kändes det som att jag gick balansgång på en smal tråd hela tiden. Dels skulle jag hinna med så mycket på jobbet och samtidigt skulle jag ta det lugnt för magen skull. Det gick faktiskt ganska bra, hade bara lite känningar i magen men för övrigt var jag bara trött.

Det bästa sättet att koppla av på är att när Ester somnat sätta sig i soffan med en kopp te och sen ta fram sticket. Just nu håller jag på med en randig tröja till Ester. Det är så segt att bara sticka slätstickning, men fin blir den.fredag 2 november 2012

Boktips

För några år sen läste jag denna bok och det rann floder nerför mina kinder. En helt underbar men hjärtskärande bok. Den finns även som film men jag har inte sett den på grund av att min syster såg den och berättade att de gjort om den och ändrat det mest väsentliga i boken och det kan jag bli tokig på.

Läs den!

Bild lånad på bokus.se

torsdag 1 november 2012

31 dagar kvar

Nu är det bara 31 dagar kvar till 1:a advent och jag längtar verkligen. I år ska det bli extra spännande och se hur Ester reagerar på alla ljusstakar med mera och sen vid jul när granen och pyntet kommer.

Tänk vad mysigt allt kommer att bli.


Helt underbar julhall. Bild lånad från IKEA.se