onsdag 22 december 2010

God Jul!

Jag önskar er alla en underbar jul. Sitt och päs framför den öppna spisen och glöm alla måsten och hälsa bara på dem som ni vill hälsa på.

Själv åker jag hem till Gbg och är överlycklig för att jag ska få fira en vit jul där. Det brukar vara lite dåligt av den vanan.

Kram
M

tisdag 21 december 2010

Meningslösa julklappar

Jag är verkligen inte otacksam men nu har jag tröttnat på de julklappar min arbetsplats delar ut. Jag funderar på att kontakta ledningen och be dem skänka min del till de som behöver det bättre nästa år.
I år har vi fått en enkel, plastig 2 GB mp3-spelare. Kanske låter fint men jag hade behövt den för 10 år sen när jag köpte min första. Sen dess har jag hunnit byta upp mig till min älskade Ipod och jag har även min mobil som jag kan ha musik med mera i. Jag anser att de som verkligen vill ha en sådan redan har en. På min arbetsplats är vi ca 1500 anställda, fundera på hur många av dessa som verkligen behöver den enklaste varianten av en mp3-spelare, som inte redan har en. Jag har försökt komma på barn som jag kan ge dem till men den är till och med för enkel för dem. Barn är inte dumma, de vet vad de vill ha. Så nu undrar jag vad jag ska göra med min lilla plastgrej. Jag får väl skänka den till någon insamling eller nåt liknande och hoppas att någon därute är mer tacksam än jag verkar vara.

Jag ger ett stort beröm till de arbetsplatser som i år har valt att skänka sina julklappspengar till musikhjälpen och andra insamlingar. Vi i den rika delen av världen får så mycket saker ändå så vi behöver inte en biobiljett eller annat. Vill vi gå på bio så kommer vi att göra det ändå.

Nu har jag gnällt färdigt så det räcker :)

Jag hoppas att ni alla får en riktigt skön jul och kör försiktigt på vägarna så att ni får fira jul med dem ni vill.

Kram M

måndag 20 december 2010

Hej,

ni vet väl om att ni kan vinna en alldeles underbar stickgömma hos Stickfrossa. Fast det är ju bra om ni inte vinner för då vinner jag.

Se så fin den är

fredag 17 december 2010

Äntligen helg!

Ibland längtar jag extra mycket till helgen och denna vecka har jag verkligen gjort det. Jag har inte en minut inplanerad och jag behöver inte köpa några julklappar heller. Jag ska bara vara hemma och pyssla och fixa. Vi har bott i vårt hus i 2,5 månader nu och det är mycket kvar. Eftersom varje rum ska göras med tiden så finns ju alltid funderingar på hur vi vill ha det, men det känns skönt att det inte känns stressigt. Däremot så kommer hantverkarna efter helgerna och börjar med vårt badrum. På bilden nedan ser det tråkigt men inte fruktansvärt ut men det är det. Alla som har besökt oss har verkligen sagt att nu förstår de varför vi vill göra om det. Allmänt fuskbygge kallar jag det.

Men vad svårt det är att bestämma vad vi vill ha. Kakel och klinkers är klart men resten. Vi ska ju helst trivas med det i många år. Hjälp!
Om 2 månader hoppas jag att badrummet kommer se helt annorlunda ut.

/M

måndag 13 december 2010

Embossing

Nu har jag äntligen testat på det här med embossing på ljus. Det kommer att krävas lite träning för en slät och fin yta, men vad kul det var. Det tog ingen tid alls så det kommer nog att bli en bra "hälsa-på-hos-vänner-present"!
Nu har jag äntligen lyckats göra klart alla "tråkiga" beställningar på handledsvärmare med pärlor och fått börja med saker till mig själv och till livet inuti mig. Som jag skrev i tidigare inlägg så är jag nybörjare på det här med att virka och hade ingen aning om vad "virka i bakre maskbågen" var för något men det var ju hur lätt som helst. Så nu försöker jag mig ett par vantar, har kommit första halva handen. Bild kommer.
/M

tisdag 7 december 2010

Virka?

Jag har relativt nyligen fått förr mig att jag ska lära mig virka. Det är kul och går ganska bra förutom när jag får besked att jag ska virka i bakre maskbågen. Kan inte hitta info någonstans om hur jag gör. Det heter kanske något annat som fint ord som jag inte kan. HJÄLP!