fredag 31 maj 2013

Snygga, men var?

Inte 17 lugnar det ner sig på mitt jobb. Nu har vi fått nästa sjukskrivning hos oss och det är inte bara att ta in en vikarie för att fixa det. Sjukskrivningen beror inte på jobbet utan på sjukdom så hon kommer vara borta ett tag. Så för min del betyder det att lugnet få jag vänta med tills semestern börjar. Därför känns det extra skönt att vi inte har planerat något speciellt i sommar utan kommer göra småresor lite hit och dit.

Jag satt och tittade på tyg på IKEAs hemsida. Gillar verkligen deras tyger. Jag har fastnat för dessa två tyger men mitt stora problem är att jag inte har något rum där de skulle passa idagsläget. Frusterande problem. Jag kan inte heller köpa dem och sätta upp den på kontoret för där har jag typ grisrosa väggar, urk!
Bild lånad från IKEA.se

Bild lånad från IKEA.se

måndag 20 maj 2013

Grattis Danmark

Jag erkänner att jag är en nörd av melodifestivalen och ESC. Jag tycker att helgens ESC var riktigt bra. Relativt bra låtutbud. Själv blev jag lite småkär i Ungerns låt (även om jag inte förstår ett enda ord) men tycker nog ändå att Danmark var värdiga vinnare. Dessutom är hon ju halvsvensk så vi kan väl säga att vi vann lite vi med :)

Bild lånad av svt.se

fredag 17 maj 2013

Glad trädgård

Vad glad man blir av denna bild. Kanske inte vill ha det riktigt så här i vår trädgård men det skulle definitivt behövas lite mer färg runt våra hus.

Källa okänd

torsdag 16 maj 2013

Kärlek vid fel säsong

Oj oj, nu har jag blivit kär igen. Känns dock inte kul att det är fel säsong för det, men de hotar i och för sig med att på grund av kylan hela förra året och denna vår så är det ju risk för mycket fukt i sommar. Känns inte okej.
Här är min nya kärlek från märket El Naturalista.

Bild lånad från brandos.se
 

onsdag 15 maj 2013

Sista kurstillfället

Ikväll är det sista kurstillfället i min trädgårdsplanerarkurs. Jag hade gärna fortsatt lika länge till. Jag ska försöka ta en bild på mitt skissande men det är inte lätt att förklara när det bara är lite blyertsstreck. Jag har tänkt att ge mig på att göra en kopia som jag kan färglägga och få lite mer känsla i. Ska bara ha lite tid till det.
Maritha som håller i kursen gav mig idén att skaffa ett persikoträd och ha intill huset. Jag trodde inte att det skulle klara sig i zon III men tji fick jag. Dessutom fick jag höra av en kollega att de har ett som nu är 2 år gammalt och redan efter ett år fick de underbar frukt.

Världsarv i högklass

Nu har det varit intensiva veckor igen men ändå ganska roliga. För två veckor sen var jag på konferens i Kristianstad och njöt av att våren äntligen behagat visa sig. Förra veckan åkte jag åt rakt motsats håll och hamnade i Luleå där jag gjorde studiebesök på universitetet där. Där var det inte lika varmt och skönt som här hemma, första kvällen var det bara 2+ där och Jonas sa att här hemma var det 18+. Inte okej.
En kväll var det en härlig kvinna som tog med oss på en liten guidad tur till Gammelstads kyrkby som är ett av Unescos världsarv. Det var svårt att få en rättvis bild men otroligt härlig känsla att gå omkring bland alla bevarade kyrkhus. De var överallt.