måndag 29 april 2013

Härlig helg

Då var det måndag igen, något som jag brukar gilla men jösses vad trött jag är idag. Jag tror det är all härlig luft som jag får i mig hela dagarna som nockar mig :)

I helgen har vi haft 2-årskalas för lilla madame och det var riktigt mysigt. Vi bjöd på hamburgarbuffé och det blev härligt lyckat.
På vår gata bor det en bagare så för en vecka sen gick Jonas upp och knackade på och beställde hamburgarbröd och gräddtårta. Det bästa är att när han hade jobbat klart i lördags så levererades det till dörren. Vi kommer nog beställa en omgång bröd till och lägga i frysen för ni vill jag aldrig mer äta butikshamburgarbröd. Så gott var det.
Ester tyckte att kalaset skulle hållas på lekplatsen så hon tog med sig de som orkade dit istället.

Hit flyttades delar av kalaset

Söndagen spenderade vi delvis i trädgården och röjde. Vågar inte plantera så mycket än då det fortfarande är frost på nätterna (ibland).

torsdag 25 april 2013

Konfererar

Just nu sitter jag på konferens i Kristianstad. Trodde någon att våren skulle ha kommit lite längre här än i Örebro.


tisdag 23 april 2013

Raggsockor

Kom på att jag glömt att visa att jag har pysslat lite till under våren. Dessa (de lila-blå-rosa-gröna) sockor har jag gjort och de sitter på fötterna varje kväll där hemma. Så sköna. Tanken är att de ska vara under mina svarta kängor men det blev lite för varmt. Får hoppas på en smällkall vinter nästa år igen :)
Bild lånad från jarbo.se

Nu ska jag strax åka på konferens till Kristianstad. Åker dagen innan så jag hinner träffa en av mina närmsta vänner som bor i närheten.

måndag 22 april 2013

Tema trädgård light

God morgon.
Vilken underbar helg det har varit. Vi har haft svärföräldrarna på besök och helgen började med att de vill hämta Ester på förskolan och gissa om hon blev glad när de dök upp.
Annars har helgen mest ägnats ute i trädgården. Vi har småpysslat (inga stora projekt) och bara njutit av det härliga vädret.
I lördags var vi på trädgårdsmässa i Örebro, köpte bara några Bellis att sätta i en hink på framsidan. Det fanns en del roligt men eftersom vi inte har en enda rabatt i trädgården och inte prioriterar det just nu så kändes det lite onödigt att shoppa loss.

Däremot mumsade vi glass
På söndagen så var vi ute hela dagen. Jag för sått gurka och lök inomhus och de behövde lite större krukor så det satt jag, Ester och svärmor ute på trädäcket och gjorde. Det är så skönt att vara ute nu när Ester är mer självständig och grejar för sig själv. När jag planterade om fick hon hjälpa mig och det slutade med att hon satt och grävde jord i tomma krukor och gjorde jordkakor. Vad gör man inte när inte morfar har gjort sandlådan som han lovat. När jag har planterat klart och ställt undan grejerna såg jag helt plötsligt att Ester satt och grävde med mer jord och då visade det sig att hon gått in och hämtat en av krukorna med lök i och grävt upp den :) Underbara unge.
I övrigt har vi som sagt smågrejat och haft det skönt i det underbara vädret.

I vänta på en sandlåda får en påse jord duga

fredag 19 april 2013

Anlägga en rabatt

Som jag skrivit tidigare så går jag en trädgårdsplanerar kurs och just nu sitter jag och ritar på en rabatt som ska skapas på framsidan av huset. Det är verkligen en hel vetenskap att fylla den med härliga blommor. Jag använder denna bild som inspiration.

Bild fotad ur boken "Perenner"

Småpyssel

Lite småpyssel blir det ändå hemma mitt i all jobbstress. Häromdagen klädde jag dessa pennburkar.

Värdelös kvalitet men jag bjuder på det :)

torsdag 18 april 2013

Stora tjejen

Jösses, vad fort tiden går. Igår fyllde världens bästa lilla tjej 2 år. Det känns i och för sig som om hon alltid har funnits och jag minns verkligen inte tiden innan dess.
Vi hade en mysig morgon med paketöppning och en mysig eftermiddag efter förskolan där vi lekte med de nya sakerna hon fick. Favoriten var landskapsmattan från IKEA och småbilarna att köra omkring med.


Världens bästa tjej, några månader gammal. 1-årskalaset och nästan 2 år.

tisdag 16 april 2013

Försökskanin

God morgon.
Jag är testpilot hos Smartson och testar ganska ofta lite olika produkter. Jag brukar aldrig skriva om det här men nu har jag blivit kär. Jag äter inte så mycket godis men däremot är jag en riktigt snacksgalning. Chips, ostbågar, jordnötsringar och så vidare. Jag äter allt. Så det var lite kul när den kategorin dök upp på vad som får testas.
Jag har testat Estrella Popped Chips med smaken "Sourcreme & Onion" och jösses vad gott det var. Dels var de smakrika men det jag gillade mest var den porösa känslan. Det kommer nog bli fler påsar av den :)
Bild lånad från smartson.se

lördag 13 april 2013

Vårfeeling

Även denna vår har jag köpt fröer och en del av dem ska jag ju så inne. I år tog hjälp av denna lilla smidiga filur och det funkade jättebra. En nackdelen är att det gäller att ha något bra att ställa dem i, gärna med lite kant så att det går lättare att sätta plasten runt utan att den trycker ner.

fredag 12 april 2013

Det här med principer

God morgon!
Snön försvinner verkligen mer och mer varje dag. Det är helt underbart. Nu ska bara tjälen släppa också så att jag kan börja gräva och se vad jag har för jord på de olika ställena i trädgården. På kursen lär jag mig massa roliga saker och vill kunna testa det i praktiken. Får nog vänta lite till, i alla fall om jag ska ha någon rygg kvar efteråt.

Det här med att få barn rör ju om ganska mycket i ens liv. Vår lilla madame fyller 2 år nästa vecka och under dessa två år har jag lärt mig så mycket om mig själv. Något som jag tänkt mycket på sista tiden är alla principer man har. Jag är principmänniska. Men jag har börjat tänka på mer varför jag har vissa principer och speciellt när det gäller Ester. Jag ska ge er ett exempel.

Ester har börjat gilla Hello Kitty. Hon blir glad när hon ser den figuren på olika saker och springer om kring och ropar "Hello Kitty". Hon har fått några olika kläder av far- och morföräldrar och när vi tar på henne dem så är hon överlycklig. Jag är inte så noga med Hello Kitty utan väljer hellre andra kläder medans Jonas ofta tar dem för det gör Ester så glad. Jag kanske väljer Pippi- eller Bamsekläder istället. Jonas sa för ett tag sen att han vill köpa någon Hello Kitty-sak till Ester och jag tyckte att det var onödigt men självklart stoppade jag inte honom att göra det. Vem är jag att bestämma det? Så han gick i leksaksaffären och köpte 2 armband med katten på och Ester blev överlycklig och sprang skulle ha dem varje morgon så fort hon vaknat. Helt underbart att se henne.

Det gjorde att jag ifrågasatte mig själv varför min princip om att Hello Kitty inte är något att ha. Vad spelar det för roll egentligen. Jag tog upp frågan på jobbet och då sa någon att hon inte heller tyckte om Hello Kitty för hon gillade inte lolitakulturen. Hmm, det var en tanke, men jag har inget emot lolitakulturen så det kan det inte vara. Min kollega som inte gillade sa att hemma fick allt vara prinsessa och då funderade jag på om prinsessakultur är bättre än lolitakultur?

Så det jag vill komma till är att min dotter måste ju få ha sina "perioder" där hon tycker om vissa saker även om jag kanske inte är största fan av det. I alla fall inte när det är så här oskyldiga saker :)torsdag 11 april 2013

No more trassel

När jag kikade runt på lite bloggar idag hamnade jag på bloggen Mosters byrålåda. Där hittade jag denna smidiga lösning för att minska problem med trasslat garn. Genialiskt!

Bild lånad från Mosters byrålåda

Trädgårdsplanering

Oj oj, här händer det inte mycket på bloggen. Som jag skrivit tidigare så har det varit lite för mycket för mig just nu. Främst på jobbet vilket resulterar i att jag inte har orkat eller haft lust att göra så mycket annat än att bara mysa med min familj på kvällarna. Denna vecka känner jag för första gången sen i början av september att det har vänt på riktigt. Ett skäl är att vi äntligen har fått in en vikarie för en kollega som är sjukskriven. Jag och min två kollegor har försökt få hennes arbetsuppgifter att fungera samtidigt som våra egna och det har varit lite kaotiskt.

Men lite kul saker har jag ändå gjort under tiden och en av de roligaste är att jag under hela våren har gått en trädgårdsplanerarkurs varje onsdag. Jag njuter så otroligt de två timmarna varje vecka när jag kan sitta och skissa och planera. Just nu ska jag planera innehållet i en perennrabatt och jag kan ju inte selektera vad jag vill ha. Kan man få med allt och ändå få en snygg rabatt? De flesta i gruppen vill ha vita rabatter men jag vill ha färg. Gärna starka härliga färger.

Härliga färger
 
Så här kan det se ut när jag skissar.  Det ser ju inte klokt ut just nu men jösses vad snyggt det kommer att bli. Bilden är tagen med en kass telefon så ursäkta kvaliteten.

Framsidan på huset som ska få en stenbelagd uteplats och en stor perennrabatt (den jag planerar just nu).