måndag 25 mars 2013

Dröm blir verklighet

Oj oj vad glad jag är. I helgen fyllde jag år och min mamma och hennes sambo kom med en oväntat men fantastisk present. Jag fick material till ett växthus som ska byggas i sommar.
Storleken blir 3*1 meter och ska byggas mot husväggen. Det blir precis som jag vill ha det med gamla föntser och lekablock.
TIllsammans med gratulationskortet låg denna lilla skiss och nu längtar jag bara till sommaren och resultatet. Fniss, det bara spritter i kroppen på mig.

torsdag 21 mars 2013

Kurs med Kurt!

Trots alla stress på jobbet så har jag sen i mitten av februari gått en kurs i trädgårdsplanering. Vi har en trädgård på drygt 1000 kvm som det knappt finns något i. Vi har två äppleträd, några taniga vinbärsbuskar och ett litet jordgubbsland. Sen har jag själv satt en plommomträd i höstas. That´s it! Inga blommor och mysiga platser. Så nu är det dags för förändring.
Varje onsdag sitter jag där med min egen trädgård i skala 1:100 och ritar och planerar och suddar och ritar igen. Dessutom lär vi oss om olika områden varje gång, såsom jord, kompost, gödsling, häckar, buskar, träd och perenner.
Här är usel bild tagen vid andra tillfället. Uteplats ska skapas på framsidan.

Jag lever!

Jösses Amalia vad jag har fått känna av att jag lever. Jag som trodde att det skulle lugna ner sig på jobbet efter nyår men tji fick jag. En kollega är sjukskriven och innan det har utretts så får inte min chef anställa någon vikarie. Vi är bara 4 som jobbar med samma sak så det märks tydligt i vår arbetsbelastning när någon är sjuk en längre period. I går var första gången sen jag vet inte när som jag kände att jag var i fas. Det är ju en himla tur att jag stormtrivs på mitt jobb och vill absolut inte byta. Dessutom har jag en jättebra chef.

Nog om  detta, här hemma är det full fart att planera ett tvåårskalas. Det ska inte bli något barnkalas, Ester får nog vänta något/några år på det. Däremot ska vi ha barnkalas med Pippitema för familj och närmsta släkt. Så nu ska jag sätta mig och fixa i ordning inbjudningskort. Det är inte fel att ha ett repro på jobbet.

Lite klippande och sen skrivande på baksida och sen på med frimärket