fredag 31 augusti 2012

Snyggaste bokhylla

JAG ÄR KÄR!!! ....i en bokhylla. Skulle inte välja färgen men det är ju lätt att ändra. Kanske något för min kommande syhörna.

Bilden är lånad från hemmafixbloggen.se

torsdag 30 augusti 2012

Helg i Skaraborg

Inför helgen som var tog vi ett sent beslut att åka till Jonas föräldrar utanför Skara. Det är alltid skönt att komma dit och bara vara. På lördagen tog vi en tur till Lidköping där det var Porslins- och kulturfestival och fullt med folk. Återigen blev det ett besök på Designoutlet och denna gång fyndade jag en plåthink med spade som Ester ska ha stående hos farmor och farfar så att vi kan gå till lekplatsen och gräva lite. På "torget" framför Rörstrands hittade jag denna fina bil som något har stickat inSjälvklart gick vi till Stadträdgården och njöt av alla blommor och av lekplatsen, här sitter Ester med farfar och pratar om livet eller nåt.

onsdag 29 augusti 2012

Färdig

Som jag skrivit tidigare så har jag varit dåligt på att slutföra min stickprojekt. Jag har alltid gillat själva skapandeperioden bäst och inte brytt mig så mycket om själva resultatet. Jag började sticka på en kofta till Ester innan hon var född. Tänkte att om det inte blir en tjej får väl någon annan en tjej. Ester har aldrig använt tröjan för sydde aldrig ihop ärmsömmarna och sydde inte i några knapphål. Nu är det gjort och här är den. Dock alldeles för liten till Ester men hennes kusin Vera kan nog ha den :)

Min sommar 2012

Vilken annorlunda sommar jag haft i år och vilken annorlunda vardag som har börjat nu. Vi börjar med sommaren som i år blev lite annorlunda. Eftersom vi inte skulle skola in Ester på dagis förrän 13/8 så behövde vi ha sen semester. Tyvärr kunde inte Jonas det eftersom han skulle börja en ny tjänst på sin arbetsplats den 1/8. Så han fick ha semester i juli och jag i augusti. Vi har allt hunnit med en del tillsammans ändå då jag har plockat några semesterdagar i juli.Ester och Jonas var en vecka hos Jonas föräldrar utanför Skara och hade det underbart. Jag kom ner några dagar i slutet och vi hade det riktigt skönt. Vi testade att spela boule, något som Jonas pappa ägnar stora tid åt. Det var faktiskt riktigt kul. Vill absolut testa igen. Vi hade riktigt fint stöd från sidan av banan.


Vi  har som jag skrivit tidigare varit hos min syster Elin och hennes sambo Marcus i Tönsberg i Norge en långhelg och myst. Utforskade mest staden och gjorde ingenting. Oftast när man ska hälsa på någon så ska de hända så mycket saker för hela tiden. Jag kan ibland tycka att det allra bästa bara är att sitta och dricka te och tjata skit. Så det gjorde vi i massor. Jag gillade skarpt hur de fick två byråer att se ut som en, se här.Vi har även varit en sväng i Göteborg/Onsala och hälsat på min familj. Där hann vi med en tur till Varberg och en dramatiserad visning på Varbergs fästning. Fantastiskt bra visning. Vi tog en tur till Kinna/Skene och Skroten, bästaste tygaffären. Det blev tyg till nya gardiner i vardagsrummet. Sen hann vi även träffa på lite vänner och bekanta. Hittade även ett skåp som jag inte kunde låta bli. Kommer nog att byta ut den blommiga tapeten längst upp så att det blir lite mera vi.

Svårt att få till en bild i en trång affär
Jag köpte äntligen en tapet till vår "hylla" i badrummet. Behöver bara en bit på 160*25 cm men vill verkligen inte skarva, så det blev en hel rulle av denna underbara tapet från Intrade kollektion Pip. Jag vet att denna är blommig men vänta tills ni får se helheten. Det blir höstens projekt att fixa till.

Källa okänd
Jag tog med mig vår pianopall ner till min mamma som är duktig på att klä om och som har alla verktyg man behöver. Inte någon häftpistol här inte :)

Tyget kommer från IKEA
Sist men inte minst var vi också på Stoff och Stil i Göteborg. Vi uppskattade det på olika vis, Ester och jag. Jag hittade ett fint tyg som ska bli en tunika till lilla Madame. Ester uppskattade nog mer att dra i alla rullar och hitta ställen att gömma sig på. Som här bland vadden.


Oroa er inte, hon har rena fötter :)
För några veckor sen var vi i Strömstad på dop i Tjärnö kyrka. Det var min bror och hans sambo som döpte deras lilla Vera. Jonas och jag fick den stora äran att bli gudföräldrar, vilket vi kommer ta på största allvar :) Jag har säkert varit i Strömstad som barn men inte som jag kan minnas och det var en liten mysig stad. Martin (min bror) och Karin ska flytta dit i november så jag ser fram emot att få vara där mer.

Strömstad
Sista veckorna har vi som sagt ägnat åt inskolning på dagis och nu denna vecka har både jag och Jonas börjat jobba igen. Känns skönt att jobba men samtidigt lite konstigt att ha Ester på dagis. Vi har dessutom haft en jobbig tid på dagis då hon är alldeles förtvivlad när vi lämnar henne. Känns i hjärtat på oss. Igår, tisdag, var första dagen som det fungerade bra och det vara bara några snyftningar när vi lämnade henne och sen hade hon varit jätteglad hela dagen på dagis. Idag är hon ledig, kommer att vara det varje onsdag, men vi hoppas att hon är lika glad i morgon igen.

Så med denna summering av sommaren är jag förberedd på hösten. Längtar faktiskt efter lite mörka kvällar och varma mysiga kläder.

/Malin