onsdag 25 juli 2012

Sönderbiten

I förmiddags klippte jag gräset och blev sönderbiten av bromsar (eller blinningar som vi med mitt ursprung säger). Har aldrig haft stora problem med det förut men nu är förändringens tid här. Jag är sönderbiten, svullen och röd över hela benen och på ett ställe på halsen. Jäklars, vad snygg jag är. Hmm!

Nu är bilen laddad för nästa äventyr.

Minisemester

Nu har vi kommit hem från 3 dagar i Tönsberg, Norge. Har hälsat på syster och hennes sambo. Vi har haft det urmysigt i den charmiga lilla staden.


måndag 16 juli 2012

Boktips

Jag älskar verkligen att läsa. Har alltid gjort och hoppas att jag alltid kommer att kunna göra det. Dessutom hoppas jag att den genen smittar av sig till Ester så hon också fastnar i träsket.

Nyligen har jag läst ut denna bok och vill verkligen rekommendera den. Den är mysig, rolig, sorglig och lite till.

onsdag 11 juli 2012

Inspiration uteplats

Som jag skrivit tidigare så har vi ett fruktansvärt dåligt byggt uterum. De förra ägarna byggde det så det är nog max 3-4 år gammalt. Det går inte att vara där på hela sommaren för det är varmare än i en bastu där inne. Så under sensommaren ska det rivas. Vi skulle ha rivit det under försommaren men vi ville inte ha en massa bråte i trädgården utan bara kunna njuta av den så vi bestämde att vi gör det efter sommaren istället. I år ska vi riva och bara spara golvet. Sen ska vi känna efter vad vi vill ha. Jag fick en liten känsla av hur jag vill ha det när jag såg dessa härliga bilder som jag lånat från Sköna hem.


bokhyllor

Vi har ganska många böcker. Än så länge har vi inte fått upp dem. Vi måste lösa problemet med var och hur vi ska ha dem. Vi är ense om att vi inte vill köpa färdiga bokhyllesystem utan att vi vill ha hyllor på väggen. Skälet till det är att till exempel Billy bokhylla eller liknande äter upp golvytan och det rummet krymper. Så det kommer att bli en tur till bygghandeln och sen till färghandeln så att det blir vita och fina. Måste bara bestämma vägg först :)

Jag googlade lite på väggbyggd bokhylla och hittade denna underbara inspiration:


bild lånad från Hell & Glory


Bilden lånad från Vita rosor och förgätmigej Jag är helt kär i detta rum men personligen hade jag nog valt vita hyllor för att framhäva färgerna i böckerna

Hittade tyvärr ingen avsändare på denna bild.

Bilder från favoritbloggen Craft & Creativity

tisdag 10 juli 2012

Morgonlyx!

Visst är det lyx att på morgonen gå ut och plocka egna jordgubbar att skiva ner i frukosttallriken. Efter det kan dagen bara bli perfekt även om man som jag sitter på jobbet.


I eftermiddag ska vi åka runt och kolla på kylskåp. Det vi har som bara är 3-4 år gammalt har redan checkat in. Jag accepterar att saker kan gå sönder men de kan väl stå ut lite längre än bara några år. Det som är lite typiskt i kråksången är att vi förhoppningsvis inom 2 år kommer att göra om vårt kök. Vi ska inte bara förnya ytan utan vi ska ändra allt. Det är ju jättesvårt att nu bestämma vad vi vill ha för kyl och frys när vi inte ens har klart för oss hur vi vill ha köket. Så det vi nu får göra är väl att köpa ett kylskåp och sen får vi väl sälja det på Blocket om vi behöver byta igen.

Är det detta som kallas i-landsproblem?  :)

tisdag 3 juli 2012

Lidköping, bästa sommarstaden

Jag kommer ursprungligen från Lidköping och jag älskar verkligen den staden på sommaren. Flyttade därifrån när jag var 10 år men har haft förmånen att få bor i vuxen ålder då jag pluggade där i 2 år. Dessutom träffade jag Jonas där så vi började vårt gemensamma liv i staden som vi båda är lite kära i. Mitt i staden finns en härligt stadspark
För inte så längesen så öppnade det ett design-outlet i Rörstrandområdet och jag blev helt såld när jag kom dit. Skulle kunna shoppa alldeles för mycket om plånboken hade tillåtit. Det bästa av allt är att de säljer en hel del produkter från härliga Rice. Så är ni i Lidköping någon gång, vilket jag starkt rekommenderar, så är ett besök här ett måste. Bilderna är lånade från deras hemsida.Me like a lot!!!

Drömväxthus

Jag har i helgen upptäckt en blogg som jag definitivt kommer att följa. Det är Susanna Zacke och Sania Hedengren som skrivit massa härliga böcker som för ett tag sen startade en blogg. Jag har ju en dröm om ett växthus men vill inte ha för stort. På deras blogg hittade jag detta härliga växthus som inte kan vara så svårt att göra själv. Hela bloggen består av bilder på härliga saker i underbara färger.


måndag 2 juli 2012

Syrum - inspiration

Just nu sitter jag och i huvudet planerar hur jag ska göra i ordning mitt syrum/gästrum. Min absoluta favorit är Helenas hobbyrum, kan det bli mer underbart än så här? Hela hennes blogg är helt underbar. Undra om jag kan få flytta in hos henne. Jag kan göra alla saker som hon tycker är tråkigt bara jag får chans att smita in i detta underbara rum :)