måndag 30 april 2012

Hemma igen

Vilken underbar vecka jag har haft. Jag har varit på engelskakurs i Cambridge i en vecka och verkligen bara njutit. Jag har pratat så mycket engelska och känner att det flyter på fint. Cambridge är ju en helt underbart vacker stad med gamla universitetsbyggnader från 1400-talet. Mycket mäktigt. Tyvärr har det inte blivit så mycket bilder för det regnade i stort sett 90% av hela tiden jag var där.

Sen var det minst lika härligt att komma hem och gosa med underbaraste Ester. Det var ju så intensivt med 1-årskalaset dagen innan jag åkte så vi hann ju knappt inte gosa hejdå. Här nedan kommer en bild på klänningen som jag sydde till henne. Den har åkt upp lite eftersom hon sitter men vi hade inte lyckats få några "ståbilder". Jag sydde den lite kortare än mönstret sa eftersom hon kryper mest och fastnar ju klänningen hela tiden. Mönstret är från burda och jag köpte det på sewingpatterns.com. Tyget med fjärilarna på har jag köpt hos karinottilia och det randiga tyget hos Sy & Sprätta mellan Kumla och Hallsberg.

Bästaste Ester

söndag 29 april 2012

Vill ha!

Hos Hildas hem, som är en av mina favoritbloggar, kan man vinna denna underbara pall. Vem vill inte göra det.

Hildas hem

torsdag 26 april 2012

Stort att fylla 1 år...

...i alla fall för Jonas och mig var det stort när Ester fyllde 1 år förra veckan. Ester själv fattar ju inget :) I lördags hade vi 1-årskalas för våra närmsta familjer så vi var en liten skara på 20 personer. Det bidde många braiga presenter. Förberedelserna höll på i en vecka och kalaset blev jättetrevligt. Jag hade sytt en kalasklänning till Ester men den får jag visa senare för sen i söndags befinner jag mig i Cambridge på kurs. Vilken fantastiskt vacker stad. I morgon bär det av hemåt igen och jag längtar efter att få gosa med världens gosigaste tjej. Eftersom jag inte kan visa klänningen visar jag istället en helt underbar outfit som min mamma sytt till lilla madame i present. Helt underbar. Jag ber om ursäkt ifall bilden hamnar tokigt för jag kan inte det här med att blogga från telefonen.

/Malin


torsdag 12 april 2012

Påsksemester

Vilken underbar påsk vi har haft. Själva påskhelgen var i Onsala hos min mamma med sambo. Lugna och sköna dagar med besök från en kusin med familj på påskafton. Jag klippte till ett mönster och klippte ut delar till en klänning som jag ska sy till Ester som hon kan ha på sitt 1-årskalas. Mer bilder om det kommer senare.Vi har också hunnit med att fira min mamma, mig och min bror som fyllt år under mars.

På gräset i Onsala när vi satt ute och åt lunch
På annandagen så åkte vi tillsammans med Jonas föräldrar och syster med familj till Fredrikshavn och bodde på The Reef. Färden dit var lite gungig och seg men väl där så hade vi det underbart. Vi badade, åt god mat men mest av allt sov jag. Passade på att sova med Ester. Behövde verkligen det. Jag förnekar hela tiden hur trött jag är. Har liksom svårt att acceptera det.
Ester gillade däremot inte det där med hotellrum. Hon ville bara vara ute i den tråkiga korridoren hela tiden. Hon älskar att charma andra och det är ju där som de passerar. Så vi har tillbringat mycket tid i korridoren, hissen och i lobbyn. Tur att det var ett fint hotell.

Korridoren på The Reef Hotel

Favoritplats. Utsikt från 5:e våningen ner på badområdet
 Vi har haft en riktigt skön påsk. Nu är det fokus på att fixa det kommande 1-årskalaset om drygt en vecka.