lördag 25 februari 2012

Morgonkick

Ester och jag är sedan i torsdags i Onsala.  I torsdags hälsade vi på min barndomsvänner Anneli med familj i Kinna. Tro det eller ej, men trots att hon arbetar på bästa tygaffären Skroten, så åkte vi inte dit. Jag har bestämt mig för ett köpstopp och faktiskt använda allt jag har liggandes hemma.
Igår, fredag, var vi tillsammans med svägerskan Karin, som är höggravid, på Gekås och buffrade bebisgrejer. Jag handlade inte ens för 500 kr. Har nog aldrig hänt tidigare :)
Idag har vi än så länge ätit frukost och löst melodikrysset. Har precis sörplat i mig en knallila proteindrick som mamma komponerat. Tur att hon göder mig.


torsdag 16 februari 2012

Inställt igen

Jag vet inte vad som händer just nu men jag lever i en inställd värld. Jag är med och anordnar en konferens på mitt jobb och även om jag är föräldraledig i slutet av varje vecka så skulle jag åka in på ett möte idag för att planera en mingelkväll på Örebro slott. Tyvärr så har barnvakten fått en akut läkartid samma tid och Jonas kan inte ta ledigt så jag ställer in mötet. Eller rättare sagt, några andra i projektgruppen får gå istället.

Vad ska hända till i morgon som gör att vi inte kan gå på "Rim & Ramsor" på Kumla bibliotek. Inget hoppas jag :)

Så jag tror att Ester och jag kommer ta en tur till Marieberg och köpa blöjor istället. Nästa lika spännande

Ha en skön dag!

onsdag 15 februari 2012

Inställt

Jaha, det var väl typiskt. De ringde från Ikea och meddelade att det är flyttat till nästa onsdag pga sjukdom. Hmm, vad ska vi då hitta på. Funderar på att ta fram symaskinen. Får se om Ester tillåter det :)

Inspirationskväll

Ikväll ska jag på inspirationskväll på IKEA med tema kök. Ska bli mycket intressant. Vi hoppas ju att inom 2 år kunna bygga ut och byta ut vårt kök. Så ikväll ska jag få många idéer och lära mig bra knep på hur jag använder deras inredningsverktyg på webben.

På tal om inredning så var sambon och jag tillsammans med goda vänner på showen Ljust och Fräscht för några veckor sen. Jösses vad jag skrattade. Herrarna Lindström och Schyffert vet vad de talar om och igenkänningsfaktorn var hög. Dyker den upp i er närhet kan jag varmt rekommendera den.


bild lånad från svd.se


måndag 13 februari 2012

Underbara sol - jobbiga sol

Vilken underbar dag det var igår. Den tillsammans med att det är ljust när jag åker till jobbet och från jobbet gör att det spritter i kroppen. Igår när det var så härligt ute så gjorde vi varm choklad och några smörgåsar och åkte till Rynningeviken för att ta gå en sväng och äta vår matsäck. När vi kom dit så insåg vi att vi inte är vana att göra detta med en 10-månaders tjej. Det börjar med att vi tog på henne den lite tunnare overallen för vi får inte plats med henne i barnstolen i den tjocka overallen. Vi tänkte att med åkpåsen, varma kläder under och filtar på så ska det gå bra. Icke då. Det vi inte tänkte på att är att det blåser nästan alltid vid Rynningeviken. Inte vill Ester sitta i varma vagnen hela tiden utan hon vill ju komma upp och se på alla människor som åker skridskor och grillar och vad alla nu gjorde. Jösses vad folk det var där. Det kändes som om vi var i fjällen vid en matstuga. Vi tog upp henne och virade in henne i filtar men det blev inte heller helt lyckat för vilket håll vi än satt åt så blev hon inte nöjd och jag förstår henne. Åt ena hållet så blåste det iskall vind och åt andra hållet så sken solen i hennes ögon. Stark sol och vit mark är ju jobbigt för alla. Detta slutade med att vi åt våra smörgåsar och drack vår choklad och sen åkte vi hem.
Trots detta så var vi så nöjda över att vi faktiskt ändå satte oss och åt vår mat och inte åkte hem direkt. Så nästa gång det blir så här fint väder på en helg så ska vi vara bättre förberedda :)

Bild lånad från Hildas hem


Det bästa av allt var att jag fick vårkänslor så nu ska här sås fröer, hittade dessa mysiga skyltar till fröerna hos Hildas hem och sen ska det in lite våriga färger hemma som till exempel lite primula i köksfönstret och lite färggladare gardiner. Det får nog bli veckans projekt.