måndag 30 januari 2012

Mer tävling

När jag ändå håller på att inreda Esters rum så vill jag ju även vinna en bokstavskaos-tavla hos Hildas hem. Ytterligare en blogg som ger mig så mycket inspiration.
Tävling

Hos de fiffiga systrarna är jag med och tävlar om en fin namnvimpel, se bilden. Tänkte att den skulle göra sig fint i Esters rum som vi långsamt inreder.

Gjord av de fiffiga systrarna

onsdag 25 januari 2012

Ester blev stor

Jösses, vad hände egentligen? För två veckor sedan gick Ester in i en utvecklingsfas och var ganska klängig och grinig. Förra veckan åkte hon på 3-dagarsfeber som varade till i lördags. Det var första gången som hon hade feber och det gick ganska bra hon var mest hängig och ville sova på mig i soffan. Helt okej för mig, då fick jag chans och ligga i soffan och kolla på filmer. Det har jag inte gjort sen hon föddes. I söndags så fick vi tydliga tecken på att hon mådde bra igen. Det var som om någon hade tryckt på en knapp. Hela söndagen så sa hon "ä dä", något som vi inte hört henne säga innan. Hon gör en massa glädjetjut och igår måndags så tog hon sina första "krypsteg". Hon har en annan närvaro och är jätterolig. Nu räcker det att vi säga "klappa händerna" så gör hon det. Massa roliga saker. Vilken underbar liten tjej vi har.

måndag 16 januari 2012

Jag kan ... jag är inte rädd

Nu har jag bestämt att nu får det vara nog. Nu ska jag ta tag i mitt liv. Det är inget nyårslöfte utan det råkar bara vara nytt år samtidigt.

Skälet till att jag ska göra detta är att jag det känns som om jag tappat mig själv. Visst sjutton beror det delvis på att jag fått barn och hon har rört runt hela mitt liv. Självklart får jag inte lika mycket gjort som jag kanske önskar men det är egentligen inte det det handlar om utan mer om att jag har börjat tveka på mig själv. Har ofta haft känslan att det är ingen idé eller det klarar nog inte jag. Jag trivs verkligen inte med det.

Så nu ska här bli ändringar. Jag ska köra på och det får visa sig efteråt att jag inte klarade det. Fast när jag tänker efter så vet jag att jag klarar det mesta :) Jag ska fixa alla småprojekt hemma, jag ska sy, jag ska sticka, jag ska väva, jag ska måla (inte konst, för det kan jag verkligen inte) ytor hemma, jag ska greja i trädgården, men det jag ska göra allra mest är att njuta av nuet och inte bara tänka vad jag vill göra sen.

Så nu ser jag fram emot 2012 och all glädje som detta år ska ge mig och min lilla familj.

/Malin