onsdag 13 april 2011

Föräldragrupp

Nu har vi varit på den sista träffen med föräldragruppen. Tycka vad man vill om just föräldragrupper men jag måste ändå säga att jag har fått ut något av det. När jag efteråt  har sammanfattat det hela så har jag ändå fått bekräftat att det inte behöver vara så avancerat. Klart att det är ett stort ansvar att få ett barn men att det inte går att planera allt innan. Ta en dag i taget. När jag läser på nätet så ska allt analyseras och alla ska veta allt och att ens egen åsikt är den rätta. Hur 17 kan man veta det när man aldrig har fött ett barn tidigare och än mindre uppfostrat ett. Själv tycker jag att det känns skönt att inte veta allt innan eller att ha planerat allt innan. Det viktigaste är att jag och Jonas är överens om den känslan och att vi kan prata om allt.
Detta ska bli så spännande och just nu vill jag bara att den ska besluta sig för att komma ut. Jag känner att jag är så redo man kan bli. Har inte helt bestämt hur jag vill ha min förlossning eftersom jag inte har en aning om hur det är. Däremot har jag läst på om olika delar så att jag lättare kan ta ett beslut när det är dags.

Nä, nu ska jag sätta mig vid symaskinen och påbörja ett lapptäcke som ska ligga på golvet och där jag hoppas att vårt lilla barn ska trivas.

/M

lördag 9 april 2011

I´m back

Nu börjar en ny fas i mitt liv. Jag ska vänja mig vid att inte åka till jobbet på måndagarna och även vänja mig vid att vara hemma, i alla fall resten av året. Det känns så konstigt. Det var med blandade känslor jag packade ner mina saker och gjorde mitt kontor opersonligt i veckan som var. Jag gillar verkligen mitt jobb och är inte van vid att inte jobba. Har alltid gjort det sen jag slutade skolan. Ja, till och med innan dess. Hade alltid olika extrajobb när jag gick i högstadiet och gymnasiet. Så det är blir en nyttig period.

Som tur är så blir jag ju inte ensam. Den 22:e är det beräknat att vi ska bli 3 här hemma och nu tror jag verkligen att vi är så förberedda vi nu kan vara. Vem 17 vet det egentligen om man inte har barn innan. Vi lär ju märka det snabbt :)

Annars så njuter jag mest av att få upptäcka vår trädgård och vilka vårtecken den har att ge. Första våren i ett hus är ju jättespännande. Jag vill inte göra för mycket än då jag är rädd för att ta bort redan befintiliga som bara väntar på att få komma upp. Än så länge så har jag sett snödroppar, krokus och tulpan. Sen har jag köpt lite påskliljor som jag ska gräva ut så att det blir lite av den varan nästa vår.

Idag ska jag ta en vals med snabeldraken och sen tänkte jag sätta mig och sy lite underlakan till spjälsängen, det är nog det enda som inte är klart än.

Jag hoppas att ni alla får en riktigt skön helg.

/M